Mitt hem är så  mycket mer än en yta där jag äter och sover. Hemmet är den plats som bjuder vila och återhämtning, ett ställe där jag ostört kan umgås med familj och vänner. För mig är det också ett stycke mark där jag känner mig särskilt trygg.

Jag har utforskat all natur runt omkring och navigerar i den rätt så obehindrat. Jag känner till var skogsälven kränger och var den är ström. Jag vet vilka bergsskrevor jag bör undvika och vilka myrmarker som är tunggådda, rent av farliga. Jag känner till var bär och svamp växer som bäst.

Att ha skapat en bra hemberedskap har förstärkt hemkänslan än mer. Det gör mig lugn att veta att allt jag behöver för att leva finns i mitt hem. Jag klarar av att försörja mig och min familj under en längre tid om något extraordinärt inträffar.

Oavsett om du bor i lägenhet eller hus, i stan eller på landet kan du ordna med bra saker så att du till exempel klarar ett längre strömavbrott utan att vara kall, hungrig eller törstig. Läs några av mina tidigare inlägg under kategorin krisberedskap ifall du vill ha tips på sånt som är vettigt att ha hemma.

Den gamla dängan ”Mitt hem är min borg” - passar väldigt bra!