Många av er som läser här är intresserad av krisberedskap och har själv tänkt ut vad som behövs för att klara sig under en kris. Andra är förvisso nyfikna och vill läsa men slår ändå ifrån att det här med att hemberedskap inte rör dem. 

Att bli krismedveten sker lite av sig själv när man som jag bor långt från affärer och service. Man vet aldrig NÄR en plan B är nödvändig. 

Ta till exempel bilen: Där jag bor är det kallt och mörkt stor del av året.  Jag har långt att köra genom skogen för att komma till min arbetsplats. Därför har jag utrustat min bil med sånt som är bra att ha om jag blir stående efter vägen där mobiltäckning saknas. Jag kan anta att det tar ett tag innan det kommer någon annan bilist som kan hjälpa mig.
Då behöver jag kunna hålla mig varm, jag behöver ha dryck och något att äta, jag behöver ficklampa, reflexväst osv osv

På samma sätt tänker jag om mitt hem. Jag behöver kunna hålla någon del av min bostad varm, ha tillgång till rent vatten, mat, nödvändiga mediciner, ett spritkök, en radio som funkar utan el, kontanter i fall bankomaterna inte fungerar, reservbränsle till bilen...ja du förstår.

Det kan bli strömavbrott när som helst, det kan bero på oväder, sabotage, olycka...Det är supersmart att ha tänkt igenom hur du ska hantera det. Att ligga ett steg före -  krisberedskap är försäkringen som alla tjänar på.