I väntan på ett flyg i helgen hamnade jag i en diskussion om så kallade ”nojjiga Preppers”. Det var omöjligt för mig att låta bli att reagera. – Hur är en människa om hon är nojjig?

En Prepper önskar inte att samhället ska bryta samman, att matleveranserna slutar fungera eller att strömmen försvinner. En Prepper vill däremot vara så förberedd hon kan om något extraordinärt inträffar. Hon vill kunna lita på att hon reder sig hjälpligt och förväntar sig inte hjälp från ovan i ett trollslag. Jag blir så trött på tjatet om domedagsönskningar. En högsta önskan vore att jag aldrig, aldrig behöver använda min egen krisberedskap mer än som en extra tillgång i form av mat och förbrukningsvaror och vettig friluftsutrustning.

Så om du som läser här inte har förstått varför jag har planerat för god hemberedskap ska du tänka över hur din vardag blir så fort strömmen går. Klarar du av att bo i en utkyld lägenhet utan vatten och mat? Vad tror du kylan/ vatten och matbrist gör med dig efter en tid? Hur skulle du må? Har du barn – hur blir det för dem? Vem har du tänkt ska komma med hjälpen du behöver och i så fall hur fort tror du den dyker upp?

Det är smart att ha en beredskap om allt vänds upp och ner. Gör dig en tjänst genom att bli mindre sårbar!