Vilken makalöst vacker Påskhelg vi haft! Solen har värmt våra vintertrötta själar från morgon till kväll. Vi har i stort sett tillbringat dagarna utomhus. Och det har varit ett gyllene tillfälle för familjen att träna på matlagning över eld och på spritkök. All mat smakar ju så fantastiskt när den tillagas ute! 

De flesta människor som är intresserade av friluftsliv kan oftast hantera den typen av matlagning galant och tycker inte att det är särskilt besvärligt. Hur det är med resten av befolkningen vet jag egentligen inte mycket om men uppmaningen är att testa då och då för att se vilka möjligheter som faktiskt erbjuds! Barn älskar att göra utflykter och tycker att "hajkliv" är spännande. Ta med ditt spritkök till skogen, lekplatsen, stranden och laga mat. Bonus är att du då tränar matlagning på alternativt sätt och lätt kan fixa varm mat hemma, vid till exempel ett strömavbrott  som annars skulle bjuda begränsad möjlighet till lagad mat.

-För du har väl ett sprit/ gasolkök??

Om inte - är det något bra och viktigt att föra högt upp på inköpslistan! Kom i håg bränsle också.


Ett tips på bok om roligare utemat:

"På en låga? Kokbok för uteätare"